Mocno pikantne krewetki z grilla
Mocno pikantne krewetki z grilla4.62 out of 5 based on 378 voters.
Składniki:
- 75 dkg odwłoków średnich krewetek
- 1 szklanka ulubionego pikantnego sosu
Sposób przyrządzenia:
Odwłoki krewetek oczyścić, zalać ¾ szklanki sosu, marynować minimum 30 minut. Obsączone z nadmiaru sosu krewetki nabijać na namoczone wcześniej drewniane szpadki do szaszłyków. Piec na mocno nagrzanym grillu po około 2, 3 minuty z każdej strony skrapiając pozostałym sosem. Podawać na zimno lub gorąco z dodatkiem czosnkowych grzanek z białego pieczywa.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: piątek, 14, marzec 2008 22:49
- Kinga
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla