Miodowe udka z kurczaka
Miodowe udka z kurczaka 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na potrawy z kurczaka. Dziś przepis na miodowe udka z kurczaka :Lista zakupów: udka z kurczaka, miód, musztarda, ocet winny i czosnek.
Składniki:
- 1 kg udek z kurczaka
- 1 cebula
- 1/4 szklanki płynnego miodu
- 1/4 szklanki musztardy francuskiej
- 2 łyżki ostrej musztardy
- 2 łyżki octu winnego
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Udka z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie obraną cebule posiekać i wrzucić do miski.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wlać płynny miód i dodać ostrą i francuską musztardę oraz ocet winny.Całość wymieszać.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć mięso.Wstawić do lodówki na całą noc pod przykryciem.Następnego dnia wyjąc mięso z lodówki i odsączyć z nadiru marynaty.Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Udka z kuczaka
- Opublikowano: poniedziałek, 05, styczeń 2015 08:44
- Monia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany