Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miodowe udka z kurczaka

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na potrawy z kurczaka. Dziś przepis na miodowe udka z kurczaka :Lista zakupów: udka z kurczaka, miód, musztarda, ocet winny i czosnek. 
 

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1/4 szklanki płynnego miodu
  • 1/4 szklanki musztardy francuskiej 
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Udka z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obraną cebule posiekać i wrzucić do miski.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Wlać płynny miód i dodać ostrą i francuską musztardę oraz ocet winny.
    Całość wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Wstawić do lodówki na całą noc pod przykryciem.
    Następnego dnia wyjąc mięso z lodówki i odsączyć z nadiru marynaty.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *