Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mini kanapki z musem łososiowym

Składniki:

  • chleb żytni lub razowy
  • 1 cebula dymka
  • 10 pieczarek
  • 30 dkg łososia konserwowanego w oleju lub łososia wędzonego
  • 4 żółtka jaj
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżka masła
  • sól, biały pieprz

Do dekoracji:

  • cytryna w plastrach
  • oliwki nadziewane konserwowane
  • kawior

Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną drobno cebulę, wyjąć i odłożyć.  Na pozostałym tłuszczu obrumienić oczyszczone i pokrojone drobno pieczarki. . Cebulkę, żółtka jaj, łososia zmiksować dokładnie, dodać pieczarki, śmietanę, przyprawy, wymieszać ponownie. Pieczywo pokroić ozdobnie na małe kawałki, na każdy nałożyć mus, ozdobić cytryną, kawiorem i kawałkami oliwek. Półmisek wyłożyć listami sałaty na nich ułożyć kanareczki i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *