Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Migdałowe spagetti z brokułami

Składniki:
• migdałowe słupki 25 dkg
• brokuł 35 dkg
• bulion warzywny 1/2 szklanki
• anchois 2-3 fileciki
• masło 3 łyżki
• parmezan do posypania
• spaghetti pełnoziarniste 1/2 opakowania

Sposób przyrządzenia:
Brokuł myjemy i dzielimy (na różyczki). Zalewamy to gorącym bulionem i gotujemy. Masło rozpuszczamy i obtaczamy w nim brokuły. Dodajemy podprażone na suchej patelni migdałowe słupki i anchois.
Makaron gotujemy a’l dente. Dodajemy makaron i mieszamy. Posypujemy parmezanem.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *