Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małopolski garus

Składniki:

  • gruszki 75 dag
  • jabłka 25 dag
  • cukier 10 dag
  • woda 1,2 litra
  • śmietana 1 szklanka
  • mąka 2 dag
  • goździki 4 sztuki
  • cynamon
  • skórka cynamonowa
  • skórka pomarańczowa

    Sposób przyrządzenia:
    Wodę należy zagotować z goździkami, skórką pomarańczową i cynamonem.
    Owoce należy umyć i osuszyć, następnie pokroić na ćwiartki usunąć
    nasienne gniazda, a następnie wrzucić do wrzątku, rozgotować je i
    przetrzeć przez sito. Owoce połączyć z cukrem, dokładnie wymieszać i
    zagotować. Z mąki i śmietany należy zrobić zawiesinę, dokładnie
    wymieszać, dodać do zupy i zagotować.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *