Masa podstawowa z aromatem
Masa podstawowa z aromatem 4.65 out of 5 based on 132 voters.
Składniki:
- 25 dag masła
- szklanka cukru pudru
- szklanka gęstej kwaśnej śmietany
- kilka kropli olejku zapachowego (waniliowego, migdałowego)
Sposób wykonania:
Połowę cukru dodać do masła i całość dokładnie utrzeć.
Następnie nie przerywając ucierania dodawać stopniowo resztę cukru oraz śmietanę.
Wlać kilka kropel ulubionego oleju zapachowego i dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: środa, 30, listopad 2011 09:19
- Agnieszka Sadło
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy