Masa orzechowo-kawowa
Masa orzechowo-kawowa 4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 2 szklanki łuskanych, zmielonych orzechów włoskich
- 1/2 szklanki mleka
- 1 kostka masła
- 3 łyżki cukru pudru
- olejek migdałowy lub rumowy
- 2 łyżki spirytusu
- odrobina kawy i ciemnego kakao
Sposób wykonania:
-
Orzechy posiekać i zalać je gorącym mlekiem, odstawić na chwilę.
W między czasie masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać orzechy, aromat, kawę, kakao oraz 2 łyżki spirytusu.
Całość dokładnie połączyć.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: czwartek, 01, grudzień 2011 12:54
- Paweł Kluczyński
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy