Masa orzechowa
Masa orzechowa4.66 out of 5 based on 108 voters.
Składniki:
- 5 dag masła
- 6 czubatych łyżek cukru pudru
- 2-3 żółtka
- 3/4 szklanki drobno posiekanych orzechów
- łyżeczka startej skórki z cytryny
- łyżeczka soku z cytryny
Sposób wykonania:
Masło z dodatkiem cukru pudru utrzeć.
W trakcie ucierania dodawać po żółtku a pod koniec dodać posiekane orzechy, skórkę i sok z cytryny.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: czwartek, 01, grudzień 2011 12:36
- Jakub Kulczyński
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy