Masa mleczna na margarynie
Masa mleczna na margarynie 4.63 out of 5 based on 133 voters.
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka mąki
-
1 margaryna
Sposób wykonania;
1 szklankę mleka razem z cukrem i cukrem waniliowym doprowadzić do wrzenia.
Natomiast 2 szklankę mleka wymieszać z mąką i wlać do gotującego się mleka.
Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
Wówczas dodać margarynę i dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: środa, 30, listopad 2011 09:12
- Wanda Moczulska
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy