Masa kakaowa z koniakiem
Masa kakaowa z koniakiem 4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 3/4 szklanki mleka
- 3/4 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- szklanka mleka w proszku
- 2-3 łyżki kakao
- 3 łyżki oliwy
- 25 g koniaku lub rumu
Sposób wykonania:
-
Do mleka dodać cukier i cukier waniliowy po czym doprowadzić go do wrzenia.
Wówczas dodawać stopniowo cały czas mieszając mleko w proszku wymieszane z kakaem.
Gdy składniki się połączą zestawić z ognia i dodać jeszcze oliwę oraz koniak, dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Masy do ciast
- Opublikowano: środa, 30, listopad 2011 09:20
- Renia Żygadło
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy