Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowana papryka bez skórki

Składniki:

  • 1 kg papryki
  • 1 szkl octu winnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 25 dag miodu
  • szczypta soli

Sposób wykonania:
Paprykę wrzucić na 2 minuty do wrzątku po czym odcedzić i obrać ze skórki.
Następnie pokroić na mniejsze kawałki usuwając gniazda nasiennego czym ułożyć ją w wyparzonych słoikach.
Natomiast do rondelka wlać 1 szklankę wody, dodać ocet winny, miód oraz sól.
Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
Zalewą zalać papryki i na wierzch w każdym słoiku wylać oliwę z oliwek.
Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *