Marynata do wieprzowiny Konrada
Marynata do wieprzowiny Konrada0 out of 5 based on 0 voters.
Tym razem przepis na marynatę, która idealnie sprawdzi się do mięs wieprzowych. Do jej wykonania potrzebujesz: czerwonego wina, oliwy z oliwek, czosnku, majeranku i tymianku.
Składniki:
- 3 kieliszki czerwonego wina
- ½ szkl oliwy z oliwek
- 3 łyżki musztardy
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soli
- ½ łyżeczki sosu worchestershire
- 2 łyżeczki słodkiej papryki
- spora garść suszonego majeranku
- kilka gałek tymianku
- 2 listki laurowe
- 1 łyżeczka ziarnistego pieprzu
- 2 łyżki octu winnego

Sposób wykonania:
-
Do naczynia wlać wino oraz oliwę z oliwek.Wymieszać po czym dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i sos Worcester.Następnie wrzucić tymianek, majeranek, ziarenka pieprzu i liście laurowe.Całość przemieszać i dodać jeszcze ocet winny, sól oraz słodką paprykę.Dokładnie wymieszać, aby składniki się ze sobą połączyły.Do tak przygotowanej marynaty wstawić mięso.Im dłużej mięso się będzie marynować tym lepiej.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Marynaty
- Opublikowano: wtorek, 08, grudzień 2015 05:48
- Monia