Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z serkiem topionym Julii

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu świderki
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta majeranku
  • sól, pieprz do smaku
  • 10 małych topionych serków

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Groszek konserwowy osączyć na sicie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. W garnku podgrzać mleko, dodać serki topione i mieszać, aż sos stanie się jednolity. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać majerankiem. Makaron wyłożyć na talerze i polać sosem, wierzch posypać groszkiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *