Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z potrawką cielęcą

Składniki:

  • 750 g białych szparagów
  • sól
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 szczypta cukru
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 250 g makaronu
  • 400 g cielęciny
  • 1 łyżka oleju
  • 150 ml śmietany
  • 1 żółtko jaja
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Szparagi oczyścić, odciąć czubki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem masła i cukru.
    W między czasie mięso pokroić na małe kawałki, które przesmażyć na rozgrzanym oleju.
    Następnie śmietanę ubić na sztywną pianę, wówczas dodać szparagi oraz szczypiorek.
    Na sam koniec wrzucić kawałki cielęciny. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Postawić na chwile na małym ogień aby sos się podgrzał.
    Makaron ugotować  według opisu na opakowaniu po czym wymieszać z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *