Makaron z kurkami Beaty
Makaron z kurkami Beaty 0 out of 5 based on 0 voters.
Dla miłośników makaronów. Zbiór znakomitych przepisów. Makaron z kurkami Beaty. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: makaronu, kurek, białego wina, bulionu i przypraw.
Składniki:
- 50 dag kurek
- 30 dag makaronu
- ½ szkl śmietany
- ½ szkl białego wina
- 1 szkl bulionu
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- natka pietruszki

Sposób wykonania:
-
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.W między czasie oczyścić kurki.Duże pokroić na mniejsze kawałki, małe pozostawić w całości.Następnie obraną cebulę drobno posiekać i wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.Lekko przesmażyć po czym wrzucić grzyby.Chwilę dusić po czym podlać całość bulionem oraz winem.Trzymać na małym ogniu do miękkości grzybów.Wówczas wlać śmietanę.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Gotowy makaron przełożyć do sosu grzybowego.Przemieszać i przełożyć na talerze.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Makarony
- Opublikowano: wtorek, 26, maj 2015 03:36
- Monia