Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z jajkiem i pomidorami

 

Składniki:

  •  250 g kolanek
  •  4 łyżki oliwy
  •  4 jajka
  •  20 g masła
  •  200 g pomidorków koktajlowych
  •  1 mały pojemnik rzeżuchy
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka roztrzepać ze szczypta soli i pieprzu.
    Po czym jajeczną masę wylać na rozgrzaną patelnie z tłuszczem.
    Smażyć do ścięcia się jaj.
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    Wówczas go odcedzić i przełożyć na talerz.
    Ułożyć na nim jajka po czym udekorować kawałkami pomidorów.
    Na koniec posypać jeszcze posiekaną rzeżuchą.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *