Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z rodzynkami i biszkoptami

Składniki:

  • 2 szkl. kaszy manny
  • 1 szkl. słodkiej śmietanki
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka skórki z pomarańczy
  • łyżeczka skórki pomarańczowej
  • 1 szkl. rodzynek
  • tłuszcz
  • pokruszone biszkopty

    Sposób wykonania:
    Kasze ugotować po czym naczynie z kaszą wstać do garnka z gorąca wodą po czym wlać do kaszy śmietankę i podgrzewać.
    Zajmie to około 1 godziny aby kasza wchłonęła całą śmietankę, wówczas dodać do niej żółtka utarte z cukrem.
    Dodać jeszcze esencję zapachową, skórkę z pomarańczy oraz rodzynki.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego tłuszczem
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut.
    Przed podaniem posypać pokruszonymi biszkoptami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *