Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z kaszy many z jagodami

Składniki:

  • 2 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • kawałek masła
  • 1 szkl. śmietany
  • 1 szkl. czarnych jagód
  • bita śmietana
  • cukier puder

Sposób wykonania:

  1. Kaszę zalać mlekiem, dodać masło, cukier oraz sól i ugotować do miękkości.
    Następnie gdy kasza ostygnie ubić ją aby powstał puszysty krem do którego stopniowo dodawać śmietankę.
    Gdy składniki dokładnie się ze sobą połączyć rozłożyć je w salaterkach.
    Na wierzchu wyłożyć grubą warstwę bitej śmietaną, posypać jagodami oraz cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *