Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomarańczowa legumina z kaszy manny


Składniki:

  • pomarańcza
  • ¾ szkl. soku pomarańczowego
  • sok z cytryny
  • łyżka cukru pudur
  • kilka kropli esencji pomarańczowej
  • 3 szkl. kaszy manny
  • 2 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • kawałek masła

    Sposób wykonania:

    1. Kaszę zalać mlekiem, dodać masło, cukier oraz sól i ugotować do miękkości.
      W między czasie z pomarańcze pokroić w plasterki a skórkę zetrzeć na tarce.
      Następnie kasze ubić aby powstał puch, wówczas dodać sok z cytryny i pomarańczy oraz pomarańczową esencje.
      Plasterki pomarańczy ułożyć w salaterce i wylać na nie kremową masę.
      Całość posypać skórką z pomarańczy.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *