Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lecznicza nalewka z Rożeńca Górskiego

Składniki:

    • 2 szklanki spirytusu 95%
    • 2 szklanki suchych, pokruszonych kłączy Rożeńca


    Sposób przyrządzenia:
    Kłącza Rożeńca dokładnie płuczemy i zalewamy spirytusem, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne miejsce na okres 4 tygodni.
    W okresie tym kilkakrotnie potrząsamy słojem aby pomieszać jego zawartość. Po tym okresie nalewkę filtrujemy i rozlewamy do czystych małych butelek. Szczelnie zamknięte przechowujemy w ciemnym miejscu.
    Rożeniec górski zwiększa znacznie zdolność człowieka do wykonywania pracy fizycznej oraz umysłowej, reguluje ciśnienie, poprawia refleks, ostrość wzroku i słuchu. Przejawia działanie pobudzające, wzmacniające oraz adaptogenne, znacznie poprawia samopoczucie i wydolność fizyczną. Nalewkę podajemy zapobiegawczo 2 razy dziennie po 10 kropli, a leczniczo raz dziennie po 25 kropli przez okres 15 dni.

    Polecamy lekturę:
    Nalewki i likiery garść informacji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *