Langusty z ananasami i caramboli
Langusty z ananasami i caramboli 4.67 out of 5 based on 117 voters.
Składniki:
- 4 przekrojone wzdłuż na połowy ogony langusty
- 1 oczyszczony, pokrojony w kostkę ananas
- 2 oczyszczone, pokrojone w plastry owoce caramboli
- 2 szklanki wody
- 4 oczyszczone, pokrojone papryczki chili
- 8 pokrojonych w plastry szalotek
- 6 pokrojonych na połowę ząbki czosnku
- kilka plastrów imbiru
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
W rondlu o grubym dnie wymieszać wszystkie składniki, ( z wyjątkiem langusty) podlać wodą, dusić aż wszystkie składniki zmiękną, przyprawić, dodać langusty, dusić około 6 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ananas
- Opublikowano: wtorek, 06, marzec 2012 01:26
- Ewelina Rogalska