Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwaszone jabłka

Składniki:

  • jabłka 4 kg
  • woda 4 l
  • sól 4 dag
  • cukier 8 dag
  • mąka 4 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Owoce dokładnie umyć pod wodą, następnie ułożyć je w naczyniu. Należy
    zagotować wodę wraz z dodatkiem soli i cukru, po czym część z niej
    wymieszać z mąką żytnią i zmieszać z pozostała częścią wody, proszę
    zalać nią przygotowane wcześniej jabłka. Wszystko przykryć talerzykiem,
    obciążyć i dokładnie obwiązać gazą. Odstawić na 1,5 tygodnia w
    temperaturze pokrojowej.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *