Kwaszona papryka
Kwaszona papryka 4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 kg papryki
- czosnek
- chrzan
- koper
Zalewa:
- na 1 l wody 4 dag soli
Sposób wykonania:
Paprykę pokroić na szerokie paski usuwając gniazda nasienne po czym ułożyć je w słoiku, przekładając ząbkami czosnku, starym chrzanem i łodygami kopru.
Następnie zagotować zalewę z wody i soli i zalać nią paprykę.
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory z papryki
- Opublikowano: sobota, 18, czerwiec 2011 00:03
- Kinga Marszałek
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane