Kutia z rodzynkami i orzechami
Kutia z rodzynkami i orzechami4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- szklanka maku
- szklanka ziaren pszenicy
- 1/2 szklanki miodu
- 1/2 szklanki wyłuskanych orzechów laskowych
- 1/2 szklanki rodzynków
Sposób wykonania:
Pszenice zalać wodą i ugotować.
Następnie mak sparzyć wrzątkiem i zemleć dwukrotnie.
Dodać do maku pszenice, rodzynki oraz orzechy i miód.
Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do salaterki.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: czwartek, 08, grudzień 2011 12:16
- Marzena Faber
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy