Kutia pełna bakalii
Kutia pełna bakalii 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Pszenicę dokładnie opłukać po czym gotować do miękkości.
W trakcie gotowania można zmienić wodę na świeżą.
W między czasie mak sparzyć wrzątkiem i dwa razy zemleć maszynką.
Następnie dodać do niego bakalie, miód, śmietanę oraz odsączoną pszenicę.
Całość dokładnie wymieszać.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: wtorek, 13, grudzień 2011 09:14
- Ewelina
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy