Kurczak z zielonymi oliwkami
Kurczak z zielonymi oliwkami4.33 out of 5 based on 219 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
Kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem i skropić 3 łyżkami oliwy, odstawić na 4 godziny.
W między czasie posiekać cebule, marchew oraz seler i przesmażyć je na reszcie oliwy, wówczas dodać kawałki kurczaka i obsmażyć go na złoty kolor.
Następnie wlać wino i trzymać na ogniu do momentu, aż wyparuje.
Dodać pomidory oraz wodę wymieszać i gotować 15 minut.
Po tym czasie wrzucić oliwki i gotować kolejne 20 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: czwartek, 21, maj 2009 07:42
- Kornelia
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany