• 1 kurczak
  • 20 dkg sera mozarella
  • 2 łyżki masła
  • ½ szklanki soku z granatów
  • 1 łyżka oliwy
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć i osuszyć, natrzeć oliwą, przyprawić. Tak przygotowanego kurczaka upiec w piekarniku. Ser mozarella pokroić w słomki,  sok z granatów podgrzewać razem z masłem aż to ostatnie się rozpuści. Gdy kurczak będzie dochodził należy go wyjąć, podzielić na porcje, obłożyć słomkami z sera mozarella i dopiec w piekarniku polewając sokiem z masłem.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi