Kurczak w musztardzie z grilla
Kurczak w musztardzie z grilla5.00 out of 5 based on 4 voters.
Składniki:
- 1 kg pałek z kurczaka
- 2 łyżki ostrej musztardy
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżki oliwy z oliwek
Sposób wykonania:
Musztardę wymieszać z sosem sojowym oraz oliwą z oliwek.
Powstałą marynatą posmarować pałki z kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjąć udka z marynaty i piec na grillu z każdej strony na złoto.
Udka kurczaka powinny się piec na małym ogniu, aby dokładnie upiekły się w środku a nie zwęgliły z wierzchu.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: piątek, 08, marzec 2013 09:35
- Julia Piwowar
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem