Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po meksykańsku na grzance

Składniki:


  • 25 dkg piersi z kurczaka
  • 4 łyżki oliwy
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 łyżka piure pomidorowego
  • 25 dkg grzybów leśnych
  • 2 pomidory
  • 2 papryczki chili
  • 1 łyżka mąki
  • kromki chleba tostowego


Sposób przyrządzenia:
Kurczaka umyć osuszyć. Podzielić na cienkie porcje. Na dużej patelni rozgrzać olej, obsmażyć przyprawione kawałki kurczaka na złoty kolor. Dodać wino i piure pomidorowe, dusić aż mięso będzie gotowe. Grzyby oczyścić, pokroić w plastry, usmażyć na maśle. Pomidory obrać ze skóry, pokroić, dodać oczyszczone, pokrojone papryczki, dusić na oliwie, zagęścić łyżką mąki.. Z chleba tostowego przygotować grzanki, kłaść na każdej porcje mięsa, pokryć usmażonymi grzybami i pomidorami. Udekorować zieleniną.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez dominikab

1 comment for “Kurczak po meksykańsku na grzance

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *