Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak duszony z grzybami i papryką

Składniki:

  • 1 podzielony na małe porcje kurczak
  • ½ kostki masła
  • 25 dkg grzybów leśnych
  • 1 cebula pokrojona w plastry
  • 1 oczyszczona, pokrojona w pierścienie papryka
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać masło i na małym ogniu obrumienić na nim kolejno porcje kurczaka, oczyszczone i pokrojone w plastry grzyby, cebulę i paprykę. Przyrumienione składniki dania  przekładać do naczynia żaroodpornego. Dodać przyprawy, podlać bulionem i  dusić w piekarniku około 45 minut kilkakrotnie mieszając. Podawać z kuskus, ryżem lub innymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *