Kukurydza z wody
Kukurydza z wody4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 4 kolby kukurydzy
- 4 łyżki masła
- sól
Sposób wykonania:
Kukurydze wrzucić na 2 l wrzącej wody i gotować około 25 minut.
Po tym czasie ją odcedzić, oprószyć solą i polać roztopionym masłem.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 07, czerwiec 2011 08:49
- Asia Stankiewicz
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak