Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruszon z melonem i bananem

Składniki:

  • 1 melon
  • 1 banan
  • 20 ml rumu
  • 20 ml likieru migdałowego
  • 1 karmobala
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 2 butelki różowego wina
  • 1 butelka różowego wina musującego

    Sposób wykonania;

    Obranego melona pokroić w kostkę i zalać go rumem oraz likierem migdałowym.
    Dodać obranego banan pokrojonego na plasterki oraz plasterki karamboli.
    Posypać całość cukrem pudrem i odstawić tak na 30 minut.
    Po tym czasie wlać 1 butelkę wina.
    Ponownie odstawić na 10 minut.
    Po tym czasie wlać kolejną butelkę różowego wino oraz wlać wino musujące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *