Kruche ciasto ze śliwkami
Kruche ciasto ze śliwkami4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
-
Mąkę , jajka, cukier waniliowy, cukier puder ora proszek do pieczenia dokładnie ze sobą zmiksować po czym dodać masło i dokładnie wyrobić.
Powstałe ciasto uformować w kulę, owinąć folią aluminiową i wstawić o lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie ciasto wyj kac z lodówki i rozwałkować, wyłożyć na dnie formy.
Następnie śliwki wydrylować i układać na cieśnie jedną obok drugiej.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta kruche
- Opublikowano: wtorek, 08, marzec 2011 08:53
- Asia Iwańczyk
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy