Krewetki z grila
Krewetki z grila4.53 out of 5 based on 455 voters.
Skład:
- jedno opakowanie krewetek wypatroszonych/im większe tym lepsze/
- pęczek naci z pietruszki
- czosnek
- oliwa z oliwek
Sposób wykonania:
Krewetki wypłukać na sicie i zostawić żeby obciekły. Nać posiekać drobno z czosnkiem i odrobiną wegetty wlać oliwę i dobrze wymieszać. Krewetki przełożyć do naczynia i zalać marynatą odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Nadziewać na patyczki szaszłykowe grilować na dobrze rozgrzanych węglach bardzo krótko 2-3 min polewając resztą marynaty. Krewetki same w sobie są lekko słone dlatego do marynaty używamy szczyptę wegey i grilujemy szybko żeby nie wyschły.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: niedziela, 02, styczeń 2005 12:11
- paweł
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla