Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krewetki tygrysie na sposób Kingi grillowane

 

Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Krewetki bardzo dokładnie umyć, osuszyć. Teraz musimy je naciąć. W rym celu układamy krewetki odnóżami do góry i ostrym nożem, najlepszy z drobniutkimi ząbkami, nacinamy ją od końca ogona aż di środkowych odnóży na głębokość około 3 mm. Po nacięciu układamy krewetkę na desce nacięciem na dół i uciskamy z umiarem dłonią do momentu aż nacięcie się rozewrze. Nie zwracajmy uwagi na pękający pancerz, krewetka powinna być wyraźnie. Podobnie należy przygotować pozostałe krewetki. Odwracamy krewetki nacięciem do góry i na każdą nakładamy za pomocą łyżeczki , odstawiamy na 10 do 15 minut. Pieczemy na gorącym grillu po 3 minuty z każdej strony.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *