• Krewetka 16x20 – 150 g
  • Olej – 100 g
  • Przyprawy: sezam, sos sojowy, ocet ryżowy, sól, pieprz biały

 

Sos ponzo do krewetek:

  • Ocet ryżowy – 100 g
  • Sos sojowy – 50 g
  • Sok z cytryny – 1 szt. 10 g
  • Imbir świeży
  • Papryczka chili

Sposób przyrządzenia:
Krewetki rozciąć, rozłożyć, doprawić solą, białym pieprzem, sezamem, zgrilować. Następnie oprawić sosem sojowym, octem ryżowym, dymką i polać rozgrzanym olejem. Ułożyć trzy sztuki krewetek w kształcie gwiazdy, dekorować zgrilowaną papryczką chili, dymką i skropić sosem własnym.
Autor: David Selex









 



Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi