Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kremowy torcik z jagodami

Składniki:

  • okrągłe biszkopty
  • 50 dag jagód
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • zagęstnik
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • sok z cytryny
  • łyżka płatków migdałowych
  • łyżka miodu i soku z cytryny do skropienia

    Sposób wykonania:

    Biszkopty ułożyć w formie wyłożonym folią aluminiową jeden obok drugiego.
    Wymieszać ½ szkl. wody z miodem i sokiem z cytryny i skropić biszkopty.
    Następnie śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru, pod koniec ubijania dodać zagęstnik oraz doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Wyłożyć połowę piany na biszkoptach.
    Posypać ją jagodami i przykryć resztą piany.
    Wierzch posypać płatkami migdałowymi i wstawić d lodówki na 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *