Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z marchewki Małgorzaty

 

Składniki:

 

  • ½ kg marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • ½ łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:
Posiekana cebulę przesmażyć na rozgrzanym maśle wówczas oprószyć ją solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi
Następnie obrać i pokroić na mniejsze kawałki marchewkę po czym wrzucić ja do bulionu.
Gotować na małym ogniu do miękkości marchewki.
Wówczas zdjąć z ognia i lekko ostudzić i wrzucić cebulę.
Całość dokładnie zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *