Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z kalafiora Aldony

Wypróbuj przepis na pyszny, gęsty krem z kalafiora. Pozostałe składniki przepisu: marchewka, pietruszka, seler i bulion. 
 

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 l bulionu 
  • 50ml śmietany kremówki
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora umyć i podzielić na pojedyncze różyczki.
    Marchewkę, seler i pietruszkę obrać i pokroić.
    Wrzucić warzywa do garnka.
    Zalać bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą, pieprzem.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *