Krem z kalafiora Aldony
Krem z kalafiora Aldony0 out of 5 based on 0 voters.
Wypróbuj przepis na pyszny, gęsty krem z kalafiora. Pozostałe składniki przepisu: marchewka, pietruszka, seler i bulion.
Składniki:
- 1 kalafior
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 l bulionu
- 50ml śmietany kremówki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kalafiora umyć i podzielić na pojedyncze różyczki.Marchewkę, seler i pietruszkę obrać i pokroić.Wrzucić warzywa do garnka.Zalać bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Wlać śmietanę i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą, pieprzem.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Kalafior
- Opublikowano: czwartek, 25, styczeń 2018 18:54
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak