Krem z ciecierzycy Marty
Krem z ciecierzycy Marty0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników zup-kremów. Znakomity krem z ciecierzycy. Lista zakupów; ciecierzyca, marchewka, ziemniaki.
Składniki:
- 2 puszki ciecierzycy
- 3 marchewki
- 1 cebula
- 1 ziemniaki
- 1 l bulion warzywny
- 1 łyżka masła
- 1 łyżeczka kurkumy
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
- ½ łyżeczki wędzonej papryki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Marchewkę, cebulę i ziemniaki obrać.Pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.Całość przesmażyć po czym dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę.Zalać całość bulionem.Dodać kurkumę, słodką i wędzoną paprykę.Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.Wówczas zdjąć garnek z ognia.Dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: wtorek, 31, marzec 2020 13:31
- Monia
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak