Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z ciecierzycy Marty

A teraz przepis dla miłośników zup-kremów. Znakomity krem z ciecierzycy. Lista zakupów; ciecierzyca, marchewka, ziemniaki.

 

Składniki:

  • 2 puszki ciecierzycy
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 ziemniaki
  • 1 l  bulion warzywny
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • ½ łyżeczki wędzonej papryki 
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę, cebulę i ziemniaki obrać.
    Pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.
    Całość przesmażyć po czym dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę.
    Zalać całość bulionem.
    Dodać kurkumę, słodką i wędzoną paprykę.
    Gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich składników.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Dokładnie zmiksować na gładki, jednolity krem.
    Gotowy doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *