Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem pomidorowy Izy

Tym razem przepis na aksamitny krem pomidorowy przepisu Izy. Do jego wykonania będziesz potrzebować: pomidorów, soku pomidorowego, mleczka koksowego oraz przypraw. 
 

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów 
  • 100 ml soku pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek i lekko przesmażyć.
    Następnie dodać pomidory z puszki.
    Trzymać jeszcze chwilę na ogniu po czym wlać sok pomidorowy.
    Gotować na małym ogniu około 15-20 minut.
    Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.
    Wlać mleczko koksowe i zmiksować całość do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.
    Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz imbirem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *