Krem pomidorowy Izy
Krem pomidorowy Izy0 out of 5 based on 0 voters.
Tym razem przepis na aksamitny krem pomidorowy przepisu Izy. Do jego wykonania będziesz potrzebować: pomidorów, soku pomidorowego, mleczka koksowego oraz przypraw.
Składniki:
- 1 puszka pomidorów
- 100 ml soku pomidorowego
- 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
- 100 ml mleczka kokosowego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.Wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek i lekko przesmażyć.Następnie dodać pomidory z puszki.Trzymać jeszcze chwilę na ogniu po czym wlać sok pomidorowy.Gotować na małym ogniu około 15-20 minut.Po tym czasie zdjąć garnek z ognia.Wlać mleczko koksowe i zmiksować całość do uzyskania gładkiego, jednolitego kremu.Doprawić go do smaku solą, pieprzem oraz imbirem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pomidorowa
- Opublikowano: piątek, 02, październik 2015 06:04
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa