Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem pomarańczowy z bananami

Składniki:

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 1 szkl. soku pomarańczowego
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 zkl. śmietanki
  • 2 pomarańcze
  • 3 banany

 

 

Sposób wykonania:
Obrane banany i pomarańcze pokroić w plasterki.
Natomiast sok z cytryny i pomarańczy podgrzewać na małym ogniu ale nie zagotować, wówczas dodać żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody.
Następnie żółtka z dodatkiem cukru utrzeć po czym włożyć miskę do garnka z gorąca wodą i cały czas mieszając wlewać stopniowo soki z żelatyną.
Trzymać na ogniu jeszcze 3 minuty i odstawić do ostygnięcia.
Następnie dodać jeszcze ubita śmietankę, delikatnie połączyć.
Powstały mus układać w szerokich pucharkach przekładając go plasterkami bananów i pomarańczy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *