Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem pieczarkowy Rafała

Przepis dla miłośników gęstych zup. Czyli pomysł na krem pieczarkowy. Aby go wykonać będziesz potrzebować: pieczarek, cebulki, bulionu drobiowego oraz serka topionego. 
 

Składniki:

  • 150 g pieczarek
  • 1 l bulionu drobiowego 
  • 1 cebulka
  • 30 g masła
  • 100 g serka topionego
  • 100 ml śmietany
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane pieczarki pokroić na plasterki.
    Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Lekko przesmażyć po czym zalać całość bulionem.
    Gotować na małym ogniu około 15 minut.
    Po tym czasie wrzucić serek topiony pokrojony na mniejsze kawałki.
    Mieszać, aż serek się roztopi i połączyć razem z zupą.
    Wówczas dodać jeszcze śmietanę.
    Trzymać na ogniu jeszcze przez chwilę.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *