Krem pieczarkowy Rafała
Krem pieczarkowy Rafała 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Przepis dla miłośników gęstych zup. Czyli pomysł na krem pieczarkowy. Aby go wykonać będziesz potrzebować: pieczarek, cebulki, bulionu drobiowego oraz serka topionego.
Składniki:
- 150 g pieczarek
- 1 l bulionu drobiowego
- 1 cebulka
- 30 g masła
- 100 g serka topionego
- 100 ml śmietany
- natka pietruszki
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Obrane pieczarki pokroić na plasterki.Obraną cebulę posiekać i wrzucić do rondelka z rozgrzanym masłem.Lekko przesmażyć po czym zalać całość bulionem.Gotować na małym ogniu około 15 minut.Po tym czasie wrzucić serek topiony pokrojony na mniejsze kawałki.Mieszać, aż serek się roztopi i połączyć razem z zupą.Wówczas dodać jeszcze śmietanę.Trzymać na ogniu jeszcze przez chwilę.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Zupa Pieczarkowa
- Opublikowano: czwartek, 07, styczeń 2016 04:44
- Monia
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa