Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem jarzynowy Łucji

Znakomite przepisy na zupy/kremy. Musisz je wypróbować. Dziś przepis na krem jarzynowy Łucji. Przepis zawiera: marchewkę, pietruszkę, kapustę oraz brukselkę. 
 

Składniki:

  • skladniki zamien
  • skladniki zamien
  • 2 l bulionu 
  • 2 marchewki
  • 5 ziemniaków
  • 5 brukselek
  • 1 pietruszka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka lubczyku suszonego
  • kawałek świeżej kapusty białej
  • 50 ml śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obrane marchewki pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do garnka.
    Dodać do niej brukselkę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę.
    Pietruszkę i ziemniaki również obrać, pokroić i wrzucić do reszty składników.
    Dodać jeszcze liście białej kapusty. 
    Całość zalać bulionem i gotować na małym ogniu do miękkości wszystkich warzyw.
    Wówczas zdjąć garnek z ognia.
    Wlać śmietanę i całość zmiksować na gładki krem.
    Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem podgrzać.
     

Liczba porcji: 4

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *