Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Krem jajeczny Haliny. Aby go wykonać będziesz potrzebować: żółtek, oliwy z oliwek, musztardy oraz soku z cytryny.
Składniki:
- 2 żółtka
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżka musztardy
- ¼ łyżki papryki słodkiej w proszku
- 1 łyżka czosnku suszonego
- ½ szkl oliwy
- sól
Sposób wykonania:
-
Do blendera wbić żółtka.Dodać do nich cukier puder, sok z cytryny, ocet, musztardę, paprykę w proszku oraz suszony czosnek.Na małych obrotach miksować, aż powstanie gładka, jednolita pasta.Wówczas wlać oliwę.Całość delikatnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników.Na koniec można jeszcze doprawić do smaku solą.
Liczba porcji: 4