Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem cytrynowy Oli

Składniki:

  • 0,5 l śmietanki kremowej
  • zagęstnik do śmietany
  • 2 białka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • skórka starta z2 cytryn
  • 6 plasterków z cytryny
  • cukier
     

Sposób wykonania:

  1. Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem zagęstnika, skórką z cytryny i 2 łyżeczkami cukru. Natomiast białka ubić osobno na sztywną z resztą cukru i soku z cytryny, wówczas przełożyć do śmietany i delikatnie wymieszać.
    Na sam koniec dodać żelatynę.
    Powstały krem przelać do pucharków i wstawić do lodówki na kilka minut do lodówki.
    Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny obtoczonymi w cukrze.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *