Kotlety z grochu
Kotlety z grochu4.66 out of 5 based on 105 voters.
Składniki:
- 1 szkl. żółtego grochu
- ząbek czosnku
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- imbir
- kminek
- jajko
- olej
-
Groch zalać woda i odstawić na noc.
Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły a potem zemleć w maszynce.
Następnie dodać posikany czosnek oraz natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem oraz imbirem.
Na sam koniec wbić jajko i ponownie wymieszać.
Z powstałej masy uformować kotlety, które usmażyć na rozgrzanym oleju.
- Szczegóły
- Kategoria: Warzywa
- Opublikowano: piątek, 04, luty 2011 23:13
- Kornelia Bucholc
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak