Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Koperkowa zupa Łucji

Dziś przepis na prostą w wykonaniu zupę koperkową. Do jej wykonania potrzebujesz: koperku, rosołu, cebuli i śmietany. 
 

Składniki:

  • 1 1/2 l rosołu
  • 2 pęczki koperku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 szkl śmietany 18%
  • sól
  • pieprz 
 

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę posiekać i wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem.
    Przesmażyć ją na złoto po czym zalać ją bulionem.
    Dodać drobno posiekany koperek.
    Gotować około 15 minut.
    Po tym czasie zaprawić zupę śmietaną.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *